Den Helder SUNS is een landelijk opererende topsportorganisatie die de positieve beeldvorming van de stad Den Helder en de regio wil versterken. De clubnaam SUNS is voortgekomen uit een belangrijk aspect dat onze stad typeert: Den Helder staat structureel in de top 2 van de meeste zonuren van Nederland! Naast de eredivisieploeg acteren de jeugdteams van BV Noordkop, die aan de SUNS gelieerd zijn, al jaren op landelijke niveau. Dit geldt voor verschillende leeftijdscategorieën, w.o. de U12, U14, U16 en U18. Tevens is er een samenwerkingsverband met Zeemacht/BV Noordkop, dat uitkomt in de Promotie Divisie. Daarnaast richt de club zich ook op breedtesport met recreatief ingestelde teams, een G-team en Walking Basketball 55+.

Sport en bewegen is op alle niveaus, van recreatief tot topsport, verstandig om te doen.

Mensen die sporten leven gezonder, leren beter en vergroten hun sociale contacten. Den Helder SUNS wil met het eredivisieteam werken aan een gezonde samenleving en daarnaast mensen via sport een betere plek in de maatschappij bieden. Sport is namelijk een fantastisch sociaal bindmiddel. De sportvereniging heeft een sociale structuur waar op een onderscheidende en positieve manier maatschappelijke processen beïnvloed kunnen worden.

Met SUNS ASSIST willen wij met o.a. een uitgebreid clinicprogramma, waarbij staf en spelers van de SUNS structureel worden ingezet, bijdragen aan een gezondere samenleving, meer sociale binding en het versterken van een positieve beeldvorming van de stad. De kernboodschap van dit project dat Den Helder SUNS beoogt is:

Naast competitief actief zijn, heeft de organisatie van Den Helder SUNS tevens als doelstelling om op verschillende niveaus maatschappelijk actief te zijn. Kinderen, volwassenen en ouderen kennis laten maken met alle facetten van sport zoals fysieke training, discipline, teambuilding, voeding, drinken (lees: water!) en sociale vaardigheden. Gezondheid zal als een rode draad door de gehele organisatie lopen. Hiervoor is samenwerking gezocht en gevonden met de Gemeente Den Helder, JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), Sportservice, Parlan, Vinkebrug en MEE & de Wering. 

partners

SUNS ASSIST PARTNERS

Contact
Den Helder Suns Damesbasketball
Contactformulier
Sporthal Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart