“we willen meer”

Landsmeer / Den Helder – Onder toeziend oog van een buslading vol enthousiaste supporters hebben de dames van de Den Helder Suns zaterdagavond de finale van de nationale bekercompetitie gewonnen. In Landsmeer werd TopKip Lions met 92-76 verslagen en dus kon de Carla de Liefde Trofee mee terug naar Sporthal Sportlaan. Met het winnen van de beker is de eerste prijs binnen, maar “we willen meer”, sprak coach Mario Bennes na afloop. De ploeg hoopt uiteraard later dit seizoen ook de landstitel in de wacht te slepen.
In een zo goed als uitverkocht Indoor Centrum Landsmeer begonnen beide teams een kwartiertje later dan gepland (om 20.15 uur) aan de finale. De uitspelende thuisploeg (TopKip speelde formeel uit) maakte de eerste scores van de avond, maar eenmaal ‘in de wedstrijd’ waren het de Suns die bij 6-4 voor het eerst de voorsprong pakten en die ook niet meer uit handen gaven. Het eerste kwart werd afgesloten met 23-15 op het scorebord en beide supportersgroepen hadden toen nog hoop op de zege. In het tweede kwart wisten de dames uit Den Helder de voorsprong langzaam maar zeker te vergroten, tot 15 punten bij rust: 47-32.

‌Na de pauze duurde het meer dan drie minuten alvorens de latere bekerwinnaar tot scoren kwam en dat gaf TopKip de gelegenheid wat dichterbij (47-37) te kruipen. Janiek van Veen, Kiki Fleuren en aan het eind van het kwart Iris Vennema (8 punten op rij, waarvan twee driepunters) zorgden ervoor dat de tegenstander tijdens het derde kwart niet dichterbij kwam dan die tien punten verschil. In de laatste minuten van het vierde kwart lieten de Suns zien waarom ze de terechte koploper in de competitie zijn; vrijwel alles lukte in deze fase van de wedstrijd. Het feest op de tribune met de meegereisde supporters brak al voor het eindsignaal los en dat werd daarna uiteraard ook op het veld gevierd. Leon de Lange, burgemeester van Landsmeer maar geboren in Den Helder, mocht de medailles uitreiken.

Bondsspeld
Voor Mario Bennes was er na afloop nog een extra verrassing, want hij kreeg de Bondsspeld toegekend. “Dat was echt een verrassing”, vertelde hij. “Heel mooi, ik moest wel even slikken, want je denkt op zo’n moment toch aan alles wat er in dit seizoen is gebeurd.” Captain Janiek van Veen was tevreden over de wedstrijd en roemde vooral ook de vele supporters die met de speciale bus vanuit Den Helder naar Landsmeer waren gekomen. “Nu terug naar de sporthal voor een feestje. Ik denk dat m’n vader (Meindert van Veen, red.) in zijn eentje naar de stream heeft zitten kijken, maar we gaan het straks nog even met z’n allen vieren.”

Topscore: Kelsi Lidge (29)
‌Bron: Regio Noordkop

partners

SUNS ASSIST PARTNERS

Contact
Den Helder Suns Damesbasketball
Contactformulier
Sporthal Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart