Den Helder, 20 januari 2022; Deze week start het werven van teams met jongeren in de leeftijd van 14-27 jaar. Deze teams gaan zich, onder begeleiding van topsporters en jongerenwerkers, inzetten voor diverse maatschappelijke doelen. Hiervoor ontvangen zij een start budget van €500 per team. De teams beslissen zelf welk maatschappelijk doel wordt ondersteund en hoe zij dit gaan organiseren.
“Als speelster van Den Helder SUNS en als international ben ik mij bewust van mijn voorbeeldfunctie. Met dit project verwachten wij jongeren te inspireren en te motiveren om zich in te zetten voor maatschappelijke projecten.” Aldus Janis Ndiba Boonstra, coördinator van het Community Heroes 0223 project in Den Helder.

Onder de noemer Community Heroes 0223 worden lokale “helden” gezocht. Jongeren in de leeftijd van 14 tot 27 kunnen zich inschrijven. Dit kan alleen of in groepsverband. Er is ruimte voor 5 teams van ieder 15 jongeren. De jongeren worden begeleid door een topsporter en door een jongerenwerker. De jongeren krijgen begeleiding bij het opzetten van een plan voor het door hun uitgekozen maatschappelijke doel. Insteek is om een project voor jouw wijk/stad op te zetten. In een periode van 20 weken komen zij twee keer per week samen om invulling te geven aan dit doel. Tijdens dit project wordt hun vaardigheden bijgebracht rondom planning, samenwerking en organisatie. Uiteraard staat plezier hierbij hoog in het vaandel.

‌Voorbeelden van ideeën die al uitgevoerd zijn:
- (muziek)festival
- Storytelling night
- Sportevenement
- Opknappen van hangplekken
- Buurt activiteiten voor kids of ouderen

5 verschillende teams gaan gelijktijdig aan de gang met hun 'Beste idee voor Den Helder of Julianadorp'. Het team dat de meeste impact maakt in zijn buurt/wijk/stad, gaat er ook nog vandoor met een AWARD!!

WAT KUN JE VAN ONS VERWACHTEN?

• Actieve begeleiding van betrokken lifecoaches
• In een relaxte sfeer activiteiten met impact bedenken en uitvoeren
• Training en workshops volgen voor jouw persoonlijke ontwikkeling
• Kledingpakket van jouw stad om te dragen tijdens events
• Als je het traject van 20 weken afmaakt, dan ontvang je een certificaat van deelname

‌Aanmelden kan via: info@denheldersuns.nl

Over Community Heroes:
‌Community Heroes is een jongerenproject in 6 steden in Nederland. De Community Heroes organiseren gave maatschappelijke projecten voor in de buurt. Je krijgt trainingen en workshops om aan jouw ontwikkeling te werken. Tijdens Community Heroes ga je 20 weken met andere jongeren aan de slag om een idee uit te werken. Het hele programma is ontwikkeld samen met buurtbewoners, zoals jij. Door steeds jullie feedback te gebruiken wordt het project nog beter!

partners

SUNS ASSIST PARTNERS

Contact
Den Helder Suns Damesbasketball
Contactformulier
Sporthal Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart