De dames van Den Helder Suns zijn aan hun voorseizoen begonnen op 8 augustus. De selectie heeft behoorlijk wat wijzigingen ondergaan t.o.v. de kampioensploeg van vorig seizoen.
Vertrokken zijn Zoe Slagter, Kourtney Treffers, Sarah Curran, Janis Ndiba en Eline van Esch en als nieuwe dames zijn toegevoegd aan de selectie Elske Heerschop, Melissa 't Jong, Kelsi Lidge en Iris Vennema. Verder wordt de selectie aangevuld met jeugdspeelster uit de U18 en U21.

Alle vertrokken dames en alle nieuwe dames natuurlijk heel veel succes gewenst!

Doordat verschillende dames op EK's aan het spelen zijn geweest werd er pas compleet getraind vanaf 29 augustus. Helaas werd Elske Heerschop na de 1e training uitgeschakeld met een vervelende knieblessure waardoor zij een groot deel van het seizoen zal gaan missen. Door de veranderde team samenstelling zal er op een andere manier gespeeld gaan worden waarbij er uiteraard tijd nodig is om aan deze wijze te gaan wennen.

Na een pittige 1e trainingsweek werd er 4 september geoefend tegen de Martini Sparks uit Groningen en deze wedstrijd werd ruim gewonnen door de Suns.

In de daaropvolgende week was meteen de wedstrijd om de 1e prijs van het seizoen. Hier bleek dat Grashoppers uit Katwijk te sterk was. In Den Helder werden de Suns verslagen met 75-86.

In het weekend van 17/18 september speelde het team een toernooi in Contern (luxemburg) en werd de 1e wedstrijd gewonnen van de Panthers uit Luik. Het werd 56-70 voor de dames uit Den Helder.

De 2e dag werd er gespeeld tegen het in de Bundesliga uitkomende team van BV Marburg. In een wedstrijd waarbij de teams redelijk bij elkaar bleven trok het team van Marburg aan het langste eind en wist het toernooi te winnen. (77-82)

De laatste week van de voorbereiding zit er bijna op en de competitie wordt gestart met een herhaling van de finale van afgelopen jaar. In Katwijk spelen de Suns op zaterdag 24 september tegen Grashoppers

We zijn allemaal benieuwd hoe de competitie zal gaan verlopen.

Let's go Suns!

partners

SUNS ASSIST PARTNERS

Contact
Den Helder Suns Damesbasketball
Contactformulier
Sporthal Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart